lauantai 15. huhtikuuta 2017

Yrittäjyys koulutuksessasi, mättääkö?


Oma kokemukseni hierojakoulusta oli loistava. Kävin Pirkanmaan Urheiluhierojakoulun 2010-2011. Yrittäjyyden kurssista muistan vain pari asiaa:

  • Vakuutusmyyjän Tapiolasta
  • jonkun jampan joka tuli kertomaan, että mieshierojilla on huomattavasti hankalampaa saada asiakaskuntaa kuin naishierojilla (tämän asian olen todennut myös itse kaksi kertaa työssäni)
  • jonkun toisen jampan, joka tuli kertomaan kuinka mennään ytj.fi sivuille ja keksitään yritykselle nimi.


Myöhemmin työssäni olen uudelleen ja uudelleen ottaessani uusia hierojia vuokratuolille huomannut, että  kouluympäristö vääristää kovasti todellisuutta asiakashankinnasta. Hierojakouluni oli ollut olemassa jo ainakin 25 vuotta ja oppilashieronnathan ovat lähes puoli-ilmaisia. Me vain haimme asiakkaan aulasta, pyysimme täyttämään esitietolomakkeen ja palautimme asiakkaan aulaan hoidon jälkeen.
Järjestäjävuorolla pesimme hierontapyyhkeitä isoilla teollisuuskoneilla ja rumpukuivauksella.
Kuinka monella aloittavalla hierojalla on työpisteellään mahdollisuus isoon teollisuuspyykkikoneeseen?
Ensimmäiselle hierojaharjoittelijalleni oli yllätys kun kerroin, että kotona minä nämä pyykkään.

Kun valmistumme omille aloillemme yrittäjiksi kuka mistäkin, joudummekin aivan ällistyttävän vaikean asian eteen. Miten saada se asiakas sinne aulaan?! Sinulla on puhelin, mutta miksi se ei soi?
Tavarat ja tilat on helppo hankkia. Menet verkkokauppaan ja tilaat ne. Mutta, jotta niille olisi käyttöä ja saisit tilan maksettua niin tarvitset asiakkaita aulaasi ja mielellään useamman kerran.

Toki sinulla voi käydä munkki ja pääset jonkun lopettelevan konkarin lämpimille jäljille (jos hän on fiksu hän ymmärtää pyytää siitä rahaa). Mutta tässäkin tapauksessa asiakas on saatava tulemaan uudelleen ja uudelleen.

En tiedä mistä tämä opetuksen puute tässä asiassa johtuu. Onko kyse rahasta, opetussuunnitelmista vai välinpitämättömyydestä. Varmaa on, että päteviä kouluttajia kyllä löytyy!

Vinkki: Ole aina oma-aloitteinen ja kysy opettajiltasi mahdollisuudesta saada markkinointiasiaakin tapetille! Varo tyytymästä yksitavuiseen vastaukseen "ei".

”Kirjoittaja Virva Pulkkinen on yrittäjä,  koulutettu hieroja, liikuntaneuvoja ja akupunktiohoitaja. Kirjoittaa omasta liiketoiminnan polustaan haaveenaan auttaa omansa tai minkä tahansa alan yrittäjiksi ryhtyviä osumaan myötätuuleen ja vain hipomaan karikoita."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti