tiistai 23. toukokuuta 2017

Jaksatko, oikeasti?

Jos olet yrityksesi ainoa henkilökunta, olet myös yrityksesi suurin ja tärkein voimavara. Meillä on suorastaan velvollisuus pitää itsestämme huolta niin henkisellä kuin fyysisellä puolella. Mutta.
Punnitse hyötysuhteet tarkasti
Se mutta. Kuinka tyhjätä ajatukset työstä?

Itse koen, että mikä tahansa käsillä tekeminen (ompelu, virkkaus, taonta, pyörän korjaus...) tai keskittymistä vaativat liikuntaharrastukset esimerkiksi joukkuepelit tai kuntosali saavat työasiat taka-alalle.

Tärkeintä olisi tunnistaa oman jaksamisensa rajat, mielellään ajoissa. Vaikka sinulla olisi miten hieno viisivuotissuunnitelma, tulee AINA eteen jotain yllättävää, joka täytyy ratkaista. Ja siihen tarvitaan aikaa, joka on pois siitä, mitä olit suunnitellut tekeväsi. Lumipallo lähtee helposti pyörimään.

Itse olin juuri tilanteessa, jossa jouduin tekemään kaksi isoa ratkaisua joista kumpikin kuului viisivuotissuunnitelmaani. Henkiset voimavarani eivät enää riittäneet ja ymmärsin puhaltaa itseni penkille. Ajoissa.
Yllättäviä tilanteita tipahti eteen sen verran isoina paloina, ettei niiden pureskelu olisi onnistunut ilman työmaakoneita. Tilanteesta kärsi myös perheeni enkä ryhtynyt yrittäjäksi pilatakseni perhe-elämääni.

Erityisesti jos olet perfektionisti, hyvin määrätietoinen, vihaat luovuttamista tai haluat miellyttää kaikkia, voit ajaa itsesi piippuun hyvinkin pian. Muista kuunnella läheisiäsi samoin kuin omia rehellisiä olotilojasi. Mitä teet jatkokoulutuksen uudella tutkinnolla jos olet burn outissa ja työelämä päättyy siihen?

Puolison suusta:
"Olet nykyään aina niin pinna kireällä"
"Löysää nyt välillä"
"Olet koko ajan tietokoneella / kännykässä, voisitko laittaa sen pois. Kello on 22.00"

Sinä
"Mun täytyy katsoa vielä tämä sähköposti"
"Etkö sinä voisi mennä lasten kanssa niin saisin tehtyä tämän ja tämän työn"
"En todellakaan ole ehtinyt imuroimaan, kun on milljoona työasiaa rästissä!"

 Vinkki; Lopettaminen on uuden aloittamista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti