maanantai 17. huhtikuuta 2017

Huijareita ja koijareita


Kun 2008 perustin toiminimeni Liikunta- ja hyvinvointipalvelut Rivakka, alkoi puhelimeni soida aivan mahdottomasti. Jopa ennen kuin minulla oli edes Y-tunnusta! No sehän tuntui mahtavalta. Tällöin alaani kuului ryhmäliikunnanohjaus.
Kuva lainattu netistä

Ketkä minulle niin innokkaasti soittivat?

  • Suomen Yritysrekisteri
  • Suomen 118
  • Directa Oy
Ja muita, joita en nyt enää muista.

Poikkeuksetta puhelu alkaa näin; "Valtteri Directasta moikka! Tarkistetaanpas nämä sinun yhteystietosi ensin... onko osoitteesi vielä tämä ja tämä jne..". Siihen minä äimistyneenä vastailin, että juu kyllä ihan oikein on. Paljon muuta puhelimessa ei sitten juteltukaan ja parin päivän kuluttua sain kyseiseltä firmalta 500€ laskun.
Samana päivänä soittivat myös Suomen Yritysrekisteristä samalla asialla. Suomen Yritysrekisteristä "tilauksen" saattoi vielä perua puhelimitse, mutta Directan toimintaan ei moinen kuulu.

Sain Directalta langapäähän jonkun "isomman pomon", kun minua ensin oltiin heitelty kolme kertaa asiakaspalvelijalta toiselle. Laskuun ei tullut muutosta, mutta sain purettua tuntojani ja mielipiteitäni suoraan kohteeseen.

Suomen 118 on eri kuin kaikille tuttu 118!
Sieltäkin saa toisinaan jänniä puheluita. Viimeisin alkoi näin; "Hei, sopimuksenne on päättymässä eli uusitaanko se nyt saman tien?" "Ööö...koskaan en ole mitään teiltä tilannut. Voitko kertoa koska kyseinen sopimus on tehty?" "Minulle ei nyt ole sopimustietoja tässä nähtävillä..." "Ei varmasti olekaan kun en mitään ole tilannutkaan. Kiitos vain ja näkemiin".

Sitten tulevat ulkomaiset sähköpostihuijarit, kirjelaskujen väärentäjät ja muut koijarit.

Suosittelen liittymään Suomen Yrittäjiin monestakin syystä. Yksi niistä on se, että Suomen Yrittäjät ovat nopeasti kartalla näistä alati muuttuvista huijaushommeleista ja varoittavat meitä nopeasti.

Otin tavakseni varoittaa tuttujani, jotka laittoivat toiminimeä pystyyn. Yksi kertoi sitten, että hänelle oltiin soitettu ja kaupattu näkyvyyttä. Hän kieltäytyi palvelusta ja myyjä oli kysynyt, että mistä hänen asiakkaansa sitten löytävät hänet. "Varmaan sieltä samasta paikasta mistä sinäkin!" vastasi ystäväni.

Vinkki: Jos saat puhelun, joka kuulostaa vastaavanlaiselta tai kirjeen, jossa pyydetään Y-tunnusta, pankkitietoja tai muuta epäilyttävää, niin reippaasti vain luuri korvaan  ja epäilyttävistä kirjeistä yhteys Poliisiin ja Suomen Yrittäjiin. Saatat välttyä 500€ muistamiselta.

”Kirjoittaja Virva Pulkkinen on yrittäjä,  koulutettu hieroja, liikuntaneuvoja ja akupunktiohoitaja. Kirjoittaa omasta liiketoiminnan polustaan haaveenaan auttaa omansa tai minkä tahansa alan yrittäjiksi ryhtyviä osumaan myötätuuleen ja vain hipomaan karikoita."


2 kommenttia:

  1. Onneksi olen kuuro, ettei minulle voi soitella ja yrittää huijata. En ole vielä perustanut yritystä vaikka kävin yrittäjän kurssin vuonna 2013 ja silloin oli liikeidea. Nyt pulpahti toinen liikeidea mieleeni ja katson, milloin on sopiva hetki perustaa.

    VastaaPoista