lauantai 15. huhtikuuta 2017

Juuri kun luulet, että nyt asiat menee putkeen..


Olin aloittanut hierojana provisiolla kuntosalin yhteydessä kesällä 2011. Seuraavana vuonna sain oman toimitilan Pirkkalan kunnan tiloista. Pirkkalassa ei silloin ollut juurikaan hierojia ja sain asiakaskuntaa kasattua hyvin. Minulla kävi se munkki, että edellinen hieroja oli muuttamassa Kemiin. No, vuoden päivät siinä olin ja aloin odottamaan esikoistani. Tein pitkiäkin päiviä, koska listaltani ei löytynyt palvelua nimeltä "eioo".

Laskettu vauvan syntymäaika oli kesäkuussa 2013 ja aloin hakea mollin sivuilla tuuraajaa itselleni. Ensin ilmoittautui Iida, joka opiskeli fysioterapeutiksi. Hän pystyi tekemään hierontoja vain iltaisin. Tarvitsin siis toisenkin tuuraajan. Siihen tuli Jasmin. Hommat olivat siis mallillaan. Saatoin lähteä kerrankin kotiin klo 15 hyvilläni siitä, että asiakkaani saavat silti hoitoa!
Jäin mammalomalle ja tytöt ottivat huolehtiakseen työpuhelimesta. Elettiin aurinkoista kesäkuuta ja kaksi viikkoa ennen laskettua aikaa, maha melkoisena pallona, sain vuokranantajaltani (kunnalta siis) kirjeen, jossa ilmoitettiin vuokrasopimus päättyväksi 2kk irtisanomisjalla.

Siihen loppui ensimmäinen äitiyslomani. Ennen vauvan syntymää.
Pienoisessa järkytyksen tilassa mietin, että tähänkö nyt loppuu saman tien kaikki. Seuraavana päivänä olin toipunut tästä mielentilasta (kiitos kuuluu äidilleni) ja otin tiukkasanaisia puheluita kuntaan. Kun ei huoli vastauksena "eitä" niin saa useimmiten vastaukseksi "kyllä". Sain neuvoteltua itselleni 6kk jatkoajan vuokraan. Tässä ajassa löysin nykyisen toimitilani (kiitos kuuluu taas äidilleni, olin silloin jo synnyttämässä).
Kun kävin katsomassa uutta tilaa vauva mukanani, kysyi esittelijä vauvan ikää. "Neljä viikkoa", vastasi tämä tuore äiti ja yrittäjä.

...niin kyllä ne lopulta sitten meneekin!

Vinkki: Naisille yrittäjyys on aina haasteellisempaa varsinkin jos olet perustamassa perhettä. Mieti sitäkin, kuinka aiot työasiat järjestää äitiyslomasi ajaksi sekä sitten, kun lapsesi sairastavat.

”Kirjoittaja Virva Pulkkinen on yrittäjä,  koulutettu hieroja, liikuntaneuvoja ja akupunktiohoitaja. Kirjoittaa omasta liiketoiminnan polustaan haaveenaan auttaa omansa tai minkä tahansa alan yrittäjiksi ryhtyviä osumaan myötätuuleen ja vain hipomaan karikoita."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti